AKUPUNKTUR

Akupunktur kommer av de latinske ordene acus som betyr nål/spiss og punktur som betyr punktere/stikke. Kineserne kaller akupunktur for Zhen Jui som betyr nåling og varming.

Jeg bruker en kombinasjon av Kinesisk akupunktur, medisinsk akupunktur (TP,Dry needeling,IMS) og øreakupunktur ( Fransk/Kinesisk)

Dersom du vurderer å prøve akupunktur er du velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende samtale.

kr 480,- for 45 minutter

 

LES MER

Ut fra en grundig førstegangskonsultasjon bestemmer jeg i samråd med pasienten hva som passer best. Til de som har ”skrekk” for nåler velger jeg å bruke ”Ørefrø” og Soneterapi. Det er helt vanlig at de som kommer for første gang er litt engstelig for nåler. Dette er helt normalt og fult forståelig. Jeg tar alltid hensyn til hva pasienten tåler. Et vanlig spørsmål i forhold til akupunktur er, virker det?

Eksempelvis har Akupunktur dokumentert effekt på smerter og migrene. Teorien bak denne effekten er kjent som den spinal og thalamiske portteori og stimulering av egenproduksjon av blant annet endorfiner. Verdens helseorganisasjon har en lang liste med lidelser som de spesielt anbefaler i forbindelse med akupunktur.

I hverdagen ser jeg at de som oppsøker min praksis er anbefalt av venner, kolleger og familie. Disse er eller har vært til behandling hos meg. De deler sin egen erfaring og opplevelse av behandlingen de har mottatt med sine kjente og kjære. For mine pasienter er effekten av akupunktur og spørsmålet om det virkelig virker, noe de har kjent og følt på egen kropp. Deres personlige erfaring, er ofte svaret når de blir stilt dette spørsmålet. Eksempel kan være, min allergi er nesten borte, så akupunktur virker, eller min migrene er 80 prosent bedre så det virker, min nakke er helt smertefri osv.

Dersom du vurderer å prøve akupunktur er du velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende samtale.

KOPPING

Kopping er en av mine favoritter blant de alternative behandlingsmetodene. Glasskoppene festes til huden med vakum og står 5-10 minutter før de blir fjernet og eventuelt satt på nytt. Sugemerkene som oppstår er blødninger i hårrørsårene. Dette aktiverer immunsystemet og øker lymfegjennomstrømningen i vevet undre koppen. Kopping påvirker også ”diffuse noxious inhibitory control”, hvor stimuli av enkelte nerveceller kan redusere smerte.

kr 480,- for 45 minutter

 

LES MER

Idrettsutøvere som Michael Phelps  og skuespillere som Gwyneth Paltrow og Jennifer Aniston  har satt kopping på dagsordenen de siste årene. Men, detter er ingen ”ny og spennende” behandlingsmetode. Kopping er en av de eldste behandlingsformer som vi kjenner. Den har vært brukt på tvers av landegrenser, kultur og religion. I Egypts pyramider er det funnet bilder av kopper, disse er 6000 år gamle. Muslimenes profet Mohammad anbefalte kopping varmt, det gjorde en kjent jødisk filosof også i sin bok Maimodides (bok om helse).

Den Greske legen Hippokrates ”legekunstens far” brukte kopper i sin praksis. Dette er bare noen få eksempel på hvem og hvor kopping har vært benyttet rundt om i verden gjennom tidene. Myeong gjorde i 2011 en gjennomgang av forskning på kopping, det samme gjorde Rozenfeld i 2015. Begge konkluderte med at kopping ser ut til å ha en effekt på muskelrelatert smerte.  For min del bruker jeg kopper hver eneste dag i praksis.

Det er en effektiv og god måte å få tilbake blodgjennomstrømningen i stagnerte muskler. For alle som ønsker en kraftig og dyp sirkulasjonsfremmende behandling anbefaler jeg å forsøke kopping.

MOXA

Navnet Moxa kommer av det japanske ordet mo kusa som betyr brennende urt. Det finnes mange måter å brenne moxa på, jeg foretrekker moxastick.

Min personlige erfaring er at mennesker som har vært utsatt for langvarig psykisk eller fysisk stress har spesielt godt av moxabehandling. Det er spesielt på vinteren at mange velger moxa for å øke energien i kroppen.

kr 480,- for 45 minutter

 

LES MER

Navnet Moxa kommer av det japanske ordet mo kusa som betyr brennende urt. Det finnes mange måter å brenne moxa på, jeg foretrekker moxastick. Den ser ut som en sigar og inneholde bearbeidet Artemisia (Mugwort) urt. Moxasticken tennes i den ene enden og føres i sirkelbevegelse noen cm over huden. Dette fortsetter til punktet eller området er varmt. Urten har vært benyttet for sin varmende effekt i bla Kina, Japan, Korea, Vietnam og Mongolia.  Varmen gir en stimulerende effekt.

Moxa passer perfekt for dem som føler seg utmattet og energiløs. Min personlige erfaring er at mennesker som har vært utsatt for langvarig psykisk eller fysisk stress har spesielt godt av moxabehandling.

Det er spesielt på vinteren at mange velger moxa for å øke energien i kroppen. Dette er en mild og skånsom metode som de aller fleste opplever som svært behagelig.

URTER OG VITAMINER

Phytoterapi eller urtemedisin har vært brukt i over 5000 år og sannsynligvis ennå lengre uten at man kan dokumentere det.

For at kroppen skal fungere så optimalt som mulig er det viktig at den får nok og riktig næring. Ideelt sett skal dette være dekket av et balansert kosthold. Men for noen er det fint å spe på med litt ekstra. Som regel er dette enkle og effektive tilskudd som er lett tilgjengelig i helsekost og på nett.

For mer informasjon og bestilling av konsultasjon, ring 93 01 40 80

LES MER

Phytoterapi eller urtemedisin har vært brukt i over 5000 år og sannsynligvis ennå lengre uten at man kan dokumentere det. Planter har virkestoffer som er godt kjent, takket være skolemedisinen. Om lag 40 prosent av alle legemiddel kommer fra plantene. Jeg bruker en rekke urter i min praksis, som regel i kombinasjon med kopping og akupunktur.  Urter kan ofte forsterke og forbedre effekten av behandlingen. Det samme gjelder kosttilskudd. For at kroppen skal fungere så optimalt som mulig er det viktig at den får nok og riktig næring. Ideelt sett skal dette være dekket av et balansert kosthold. Men for noen er det fint å spe på med litt ekstra. Som regel er dette enkle og effektive tilskudd som er lett tilgjengelig i helsekost og på nett. For dem som trenger spesialtilpasset kosthold anbefaler jeg ernæringsterapeut som jeg har lang og god erfaring med.

HOMEOPATI

Homeopatiske medisiner er kuler av sukker som har en ørliten mengde aktivt stoff i seg. Denne forsvinnende mengden setter i gang en reaksjon i kroppen.

En homeopatisk konsultasjon er en nøye gjennomgang av symptomer og sykdomshistorie. Det er en behandlings som passer for dem som kan og vil sette ord på sine problemer. Det finnes også homeopatiske medisiner som er litt mer generelle, eks på dette er middel for allergi og skader.

For mer informasjon og bestilling av konsultasjon, ring 93 01 40 80

LES MER
Homeopatiske medisiner er kuler av sukker som har en ørliten mengde aktivt stoff i seg. Denne forsvinnende mengden setter i gang en reaksjon i kroppen. For å sammenligne dette med noe som gjør det gjenkjennbart kan man se på vaksinasjon og hyposensibilisering innen skolemedisins behandling. Her bruker man ørsmå mengder med det man blir syk eller allergisk mot slik at kroppen kan bygge opp et forsvar. Dette er vanskelig for mange å akseptere. For å bruke et annet eksempel på denne utrolige sensitiviteten kan man se på hyperallergiske. Disse menneskene kan være i livsfare av aerosoler (disse er helt ned i 10 nanometer)partikler som kommer fra det de ikke tåler. En homeopatisk konsultasjon er en nøye gjennomgang av symptomer og sykdomshistorie. Det er en behandlings som passer for dem som kan og vil sette ord på sine problemer. Det finnes også homeopatiske medisiner som er litt mer generelle, eks på dette er middel for allergi og skader. Da er det ikke nødvendig med en like omfattende konsultasjon. Jeg benytter homeopatiske medisiner alene eller i kombinasjon med andre behandlingsformer og opplever effekten av homeopatiske medisiner som svært gunstig.

ANSIKTSBEHANDLING

Dette er en sammensatt behandling av kopping og akupunktur. Jeg brukeren vakummaskin som gir en lett massasje. Dette løser opp i spendte muskler, øker blodsirkulasjonen og fremmer lymfedrenasjen i ansiktshuden.

Etter massasjen setter jeg akupunkturnåler i punkter for ansiktet og kroppens generelle helsetilstand. Ansiktsnålene står i 20 minutter eller stimuleres for å øke den løftende/oppstrammende effekten.For de som ønsker det anbefaler jeg vitaminer og urter som er spesielt gunstig for fremme hudens naturlige skjønnhet.

kr 480,- for 45 minutter

 

GUA SHUA

Dette er en tradisjonell kinesisk medisinsk behandlingsmetode. Metoden går ut på å skrape på overflaten av huden til det oppstår et hematom( blødning under huden). Behandlingen tar utgangspunkt i en overbevisning om at Gua Sha løser opp i uheldige opphopninger i vevet etter skade, og at Gua Sha øker blodgjennomstrømningen og helbredelsesevnen til vevet som blir behandlet.

Behandlingen utføres med en jadesten, som masseres ned i huden til den blir rød. Det er normalt at det oppstår litt hevelse etter behandlingen, det kan også oppstå blåmerker, men dette er sjeldent. Jeg har personlig veldig god erfaring med denne metoden til min egen hud, derfor er jeg veldig glad i Gua Sha.

TELEFONKONSULTASJON

Trenger du en å snakke med? Dette er et tilbud til deg som trenger en fortrolig samtalepartner. I mange tilfeller kan et lyttende medmenneske være akkurat det man trenger. Tema for samtalen velger du selv. Timen blir avtalt på SMS og betalt via vips på forhånd.

Timen er i alt 50 min og du blir oppringt til avtalt tid. Tjenesten koster 700kr pr time.

Ring 93 01 40 80 for å avtale tid.

AKUPUNKTUR

Akupunktur kommer av de latinske ordene acus som betyr nål/spiss og punktur som betyr punktere/stikke. Kineserne kaller akupunktur for Zhen Jui som betyr nåling og varming.

Jeg bruker en kombinasjon av Kinesisk akupunktur, medisinsk akupunktur (TP,Dry needeling,IMS) og øreakupunktur ( Fransk/Kinesisk)

Dersom du vurderer å prøve akupunktur er du velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende samtale.

kr 480,- for 45 minutter

LES MER

Ut fra en grundig førstegangskonsultasjon bestemmer jeg i samråd med pasienten hva som passer best. Til de som har ”skrekk” for nåler velger jeg å bruke ”Ørefrø” og Soneterapi. Det er helt vanlig at de som kommer for første gang er litt engstelig for nåler. Dette er helt normalt og fult forståelig. Jeg tar alltid hensyn til hva pasienten tåler. Et vanlig spørsmål i forhold til akupunktur er, virker det?

Eksempelvis har Akupunktur dokumentert effekt på smerter og migrene. Teorien bak denne effekten er kjent som den spinal og thalamiske portteori og stimulering av egenproduksjon av blant annet endorfiner. Verdens helseorganisasjon har en lang liste med lidelser som de spesielt anbefaler i forbindelse med akupunktur.

I hverdagen ser jeg at de som oppsøker min praksis er anbefalt av venner, kolleger og familie. Disse er eller har vært til behandling hos meg. De deler sin egen erfaring og opplevelse av behandlingen de har mottatt med sine kjente og kjære. For mine pasienter er effekten av akupunktur og spørsmålet om det virkelig virker, noe de har kjent og følt på egen kropp. Deres personlige erfaring, er ofte svaret når de blir stilt dette spørsmålet. Eksempel kan være, min allergi er nesten borte, så akupunktur virker, eller min migrene er 80 prosent bedre så det virker, min nakke er helt smertefri osv.

Dersom du vurderer å prøve akupunktur er du velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende samtale.

KOPPING

Kopping er en av mine favoritter blant de alternative behandlingsmetodene. Glasskoppene festes til huden med vakum og står 5-10 minutter før de blir fjernet og eventuelt satt på nytt. Sugemerkene som oppstår er blødninger i hårrørsårene. Dette aktiverer immunsystemet og øker lymfegjennomstrømningen i vevet undre koppen. Kopping påvirker også ”diffuse noxious inhibitory control”, hvor stimuli av enkelte nerveceller kan redusere smerte.

kr 480,- for 45 minutter

LES MER

Idrettsutøvere som Michael Phelps  og skuespillere som Gwyneth Paltrow og Jennifer Aniston  har satt kopping på dagsordenen de siste årene. Men, detter er ingen ”ny og spennende” behandlingsmetode. Kopping er en av de eldste behandlingsformer som vi kjenner. Den har vært brukt på tvers av landegrenser, kultur og religion. I Egypts pyramider er det funnet bilder av kopper, disse er 6000 år gamle. Muslimenes profet Mohammad anbefalte kopping varmt, det gjorde en kjent jødisk filosof også i sin bok Maimodides (bok om helse).

Den Greske legen Hippokrates ”legekunstens far” brukte kopper i sin praksis. Dette er bare noen få eksempel på hvem og hvor kopping har vært benyttet rundt om i verden gjennom tidene. Myeong gjorde i 2011 en gjennomgang av forskning på kopping, det samme gjorde Rozenfeld i 2015. Begge konkluderte med at kopping ser ut til å ha en effekt på muskelrelatert smerte.  For min del bruker jeg kopper hver eneste dag i praksis.

Det er en effektiv og god måte å få tilbake blodgjennomstrømningen i stagnerte muskler. For alle som ønsker en kraftig og dyp sirkulasjonsfremmende behandling anbefaler jeg å forsøke kopping.

MOXA

Navnet Moxa kommer av det japanske ordet mo kusa som betyr brennende urt. Det finnes mange måter å brenne moxa på, jeg foretrekker moxastick.

Min personlige erfaring er at mennesker som har vært utsatt for langvarig psykisk eller fysisk stress har spesielt godt av moxabehandling. Det er spesielt på vinteren at mange velger moxa for å øke energien i kroppen.

kr 480,- for 45 minutter

LES MER

Navnet Moxa kommer av det japanske ordet mo kusa som betyr brennende urt. Det finnes mange måter å brenne moxa på, jeg foretrekker moxastick. Den ser ut som en sigar og inneholde bearbeidet Artemisia (Mugwort) urt. Moxasticken tennes i den ene enden og føres i sirkelbevegelse noen cm over huden. Dette fortsetter til punktet eller området er varmt. Urten har vært benyttet for sin varmende effekt i bla Kina, Japan, Korea, Vietnam og Mongolia.  Varmen gir en stimulerende effekt.

Moxa passer perfekt for dem som føler seg utmattet og energiløs. Min personlige erfaring er at mennesker som har vært utsatt for langvarig psykisk eller fysisk stress har spesielt godt av moxabehandling.

Det er spesielt på vinteren at mange velger moxa for å øke energien i kroppen. Dette er en mild og skånsom metode som de aller fleste opplever som svært behagelig.

URTER OG VITAMINER

Phytoterapi eller urtemedisin har vært brukt i over 5000 år og sannsynligvis ennå lengre uten at man kan dokumentere det.

For at kroppen skal fungere så optimalt som mulig er det viktig at den får nok og riktig næring. Ideelt sett skal dette være dekket av et balansert kosthold. Men for noen er det fint å spe på med litt ekstra. Som regel er dette enkle og effektive tilskudd som er lett tilgjengelig i helsekost og på nett.

For mer informasjon og bestilling av konsultasjon, ring 93 01 40 80

LES MER
Phytoterapi eller urtemedisin har vært brukt i over 5000 år og sannsynligvis ennå lengre uten at man kan dokumentere det. Planter har virkestoffer som er godt kjent, takket være skolemedisinen. Om lag 40 prosent av alle legemiddel kommer fra plantene. Jeg bruker en rekke urter i min praksis, som regel i kombinasjon med kopping og akupunktur.  Urter kan ofte forsterke og forbedre effekten av behandlingen. Det samme gjelder kosttilskudd. For at kroppen skal fungere så optimalt som mulig er det viktig at den får nok og riktig næring. Ideelt sett skal dette være dekket av et balansert kosthold. Men for noen er det fint å spe på med litt ekstra. Som regel er dette enkle og effektive tilskudd som er lett tilgjengelig i helsekost og på nett. For dem som trenger spesialtilpasset kosthold anbefaler jeg ernæringsterapaut som jeg har lang og god erfaring med.

HOMEOPATI

Homeopatiske medisiner er kuler av sukker som har en ørliten mengde aktivt stoff i seg. Denne forsvinnende mengden setter i gang en reaksjon i kroppen.

En homeopatisk konsultasjon er en nøye gjennomgang av symptomer og sykdomshistorie. Det er en behandlings som passer for dem som kan og vil sette ord på sine problemer. Det finnes også homeopatiske medisiner som er litt mer generelle, eks på dette er middel for allergi og skader.

For mer informasjon og bestilling av konsultasjon, ring 93 01 40 80

LES MER
Homeopatiske medisiner er kuler av sukker som har en ørliten mengde aktivt stoff i seg. Denne forsvinnende mengden setter i gang en reaksjon i kroppen. For å sammenligne dette med noe som gjør det gjenkjennbart kan man se på vaksinasjon og hyposensibilisering innen skolemedisins behandling. Her bruker man ørsmå mengder med det man blir syk eller allergisk mot slik at kroppen kan bygge opp et forsvar. Dette er vanskelig for mange å akseptere. For å bruke et annet eksempel på denne utrolige sensitiviteten kan man se på hyperallergiske. Disse menneskene kan være i livsfare av aerosoler (disse er helt ned i 10 nanometer)partikler som kommer fra det de ikke tåler. En homeopatisk konsultasjon er en nøye gjennomgang av symptomer og sykdomshistorie. Det er en behandlings som passer for dem som kan og vil sette ord på sine problemer. Det finnes også homeopatiske medisiner som er litt mer generelle, eks på dette er middel for allergi og skader. Da er det ikke nødvendig med en like omfattende konsultasjon. Jeg benytter homeopatiske medisiner alene eller i kombinasjon med andre behandlingsformer og opplever effekten av homeopatiske medisiner som svært gunstig.

ANSIKTSBEHANDLING

Dette er en sammensatt behandling av kopping og akupunktur. Jeg brukeren vakummaskin som gir en lett massasje. Dette løser opp i spendte muskler, øker blodsirkulasjonen og fremmer lymfedrenasjen i ansiktshuden.

Etter massasjen setter jeg akupunkturnåler i punkter for ansiktet og kroppens generelle helsetilstand. Ansiktsnålene står i 20 minutter eller stimuleres for å øke den løftende/oppstrammende effekten.

For de som ønsker det anbefaler jeg vitaminer og urter som er spesielt gunstig for fremme hudens naturlige skjønnhet.

kr 480,- for 45 minutter

TELEFONKONSULTASJON

Trenger du en å snakke med? Dette er et tilbud til deg som trenger en fortrolig samtalepartner. I mange tilfeller kan et lyttende medmenneske være akkurat det man trenger. Tema for samtalen velger du selv. Timen blir avtalt på SMS og betalt via vips på forhånd.

Timen er i alt 50 min og du blir oppringt til avtalt tid. Tjenesten koster 700kr pr time.

Ring 93 01 40 80 for å avtale tid.